Persoonlijke blog

Van afwasser tot chef

hoe het allemaal begon….

Afgelopen donderdag was een bijzondere dag. Mijn eerste werkgever Agnes,van Agnes&co in Kerkrade, verhuisde naar een nieuwe locatie. Samen met mijn vriendin heb ik een bezoekje gebracht aan hun nieuwe prachtige restaurant “‘t Oude Poorthuys“, te Heerlen. Een idyllische locatie aan de rand van een natuurgebied. Omringd door een diversiteit aan flora en fauna en een oase van rust.

Toch was deze mooie opening gemoeid met een lach en een traan. De plek waar het voor mij als jonge jongen allemaal is begonnen, bestaat niet meer.

Destijds was ik 16 jaar, jong en onbezonnen. Ik startte bij Agnes als afwasser. Zo onervaren als ik was maakte ik de nodige fouten. Zo wist Agnes mij te vertellen, dat ik ooit het net schone servies stond af te drogen met een theedoek, die we even van te voren hadden gebruikt voor het afvegen van onze handen, na het snijden van vlees.

Hij droogde de schone borden met een vieze theedoek..

Voor mij was de tijd bij Agnes een tijd vol openbaringen in de wondere wereld van de horeca. Op school las ik alles over serveren, kopen, inkopen etc, in boeken. Echter had ik hier weinig feeling mee. Pas toen Agnes met mij de eerste keer naar een horeca groothandel ging, voor de inkopen te doen, sloeg de vonk over. Ik maakte kennis met exotische vruchten en bijzondere groentes. Ook maakte ik kennis met hele vissen i.p.v. de gebruikelijke visfilets en vissticks. De geur van de eerste kennismaking met de visvitrine is een er een die ik nooit zal vergeten.

Bedankt Agnes voor de lessen die ik bij jou heb mogen leren en het geduld dat je met mij hebt gehad. Je bent een onderdeel van mijn succes en ik zal nooit vergeten dat ik dat voor een deel aan jou te danken heb.

Ik wens jou, Jos en Janneke heel veel succes met jullie nieuwe uitdaging!

Culinaire groet,

Richard Wentink

RW Service Culinair

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *